Rotterdam Anaconda's

Snakes Fun Team Win

Clinics voor scholen, bedrijven en organisaties


Heeft u interesse in een clinic Flag Football en of American Football? Wilt u een weerstandstraining, leuk vrijgezellenfeest met afsluitend een BBQ of voor uw organisatie of dispuut een mooie uitje? Neem contact op via clinics@rotterdamanacondas.nl voor meer informatie. Wij zijn er klaar voor om jullie een geweldige clinic/ workshop te geven of een geweldig event. 

Schoolsportvereniging Carnisse


In 2019 zijn de Anaconda's te vinden op de basisscholen die lid zijn van School Sport Vereniging Carnisse in Rotterdam- Zuid met de clinics Flag Football. 


ZuiderMAVO

Flag Football en American Football clinics voor de middelbare scholieren die in de eerste 3 jaar van hun (sport) opleiding zitten op onze eigen locatie. 


CBS Smitshoek

Clinic Flag Football op de sportdag van CBS Smitshoek uit Barendrecht op het Sportplaza Zuiderpark.

MR staat voor Maatschappelijk rendement

Zoals elke sportvereniging is het onze doelstelling om onze leden op een goede, leuke en veilig manier trainingen aan te bieden op het gebied van Flag Football en American Football. Hierbij moet het doel zijn dat iedereen een plaats in het team moet kunnen vinden, ongeacht etniciteit, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid of (sport)achtergrond. Wij zijn ons echter bewust van de maatschappij zoals deze vandaag de dag bestaat, de problemen die hierin naar voren komen en welke rol wij hierin kunnen spelen. Dit doen wij vooral door onze basisnormen en respect vormen die in onze sport zo belangrijk zijn. 

Binnen onze sportvereniging verbinden wij mensen met diverse culturele en etnische achtergronden. Met ons jeugdprogramma proberen wij tevens ons steentje bij te dragen aan de in deze tijd bestaande jongerenproblematiek, waaronder gebrek aan beweging onder jongeren (gamen in plaats van buiten spelen/ sporten) en gezondheidsrisico's zoals obesitas. Zeker gezien de ligging van onze club zien wij hierin een positieve toekomst voor ons weggelegd in Rotterdam. Wij zijn gelegen in de buurt van Ahoy Rotterdam, en liggen centraal in de wijken Pendrecht, Zuidwijk en Charlois. Een gebied dat ook door de GGD Rotterdam-Rijnmond is aangemerkt als een gebied met verhoudingsgewijs veel jongeren met problemen rond overgewicht, roken en alcoholgebruik.