Rotterdam Anaconda's

Snakes Fun Team Win

Veilig SPORTKLIMAAT bij de Anaconda's

Bij de Anaconda's werken we aan een veilig sporten klimaat. 

We spreken elkaar aan op ongewenst gedrag en communiceren open en eerlijk, ook al zijn we het niet met elkaar eens. Er is een gezamenlijk doel. Al onze vrijwilligers zijn in het bezit van een VOG en zijn op de hoogte van onze gedragscode en huisregels.

Bij ons ben je welkom en kan iedereen op zijn of haar niveau deelnemen aan onze sport of anderen steunen als supporter of vrijwilliger. We zijn allemaal gelijk en iedereen zou zich op zijn of haar gemak moeten kunnen voelen voor, tijdens en na activiteiten op de club. Veilig sporten dient er voor iedereen te zijn en dat is waar wij vanuit gaan in onze gedragscode. Daarom heeft de club een vertrouwenscontactpersoon in Pamela Franken, welke bereikbaar is per e-mail p.franken13@gmail.com

Veilig sporten is meer dan alleen zorgen dat coaches spelers goed opleiden, of iedereen laten weten wat hij of zij moet doen op of naast het veld en dat de medische vrijwilligers de spelers kunnen verzorgen als zij geblesseerd raken. Veilig sporten betekent ook een veilige omgeving bieden, waar kinderen zich kunnen ontwikkelen en veilig voelen, in welke situatie ook. Iedereen binnen de club dient te begrijpen wat wij kunnen betekenen voor anderen en dat misbruik maken van anderen ten alle tijden fout is. 

De Rotterdam Anaconda's zijn zoals alle verenigingen in Nederland, afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Wij zijn ontzettend blij met onze vrijwilligers en nodigen anderen ook zeker uit om zich bij ons aan te melden als vrijwilliger om een steentje bij te dragen en voor de kinderen een veilige plek te maken waar ze aan hun vertrouwen, kracht en toekomst kunnen werken.

Vandaag de dag worden vrijwilligers steeds belangrijker voor verenigingen als de onze, maar is er een aantal mensen bij andere verenigingen die deze mooie functie voor anderen in een verkeerd daglicht gesteld hebben. Om misverstanden te voorkomen en tegelijkertijd voor iedereen binnen de verenigingen een veilig sportklimaat te kunnen scheppen vragen wij van onze vrijwilligers, inclusief het bestuur, om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen. Hier zijn voor de vrijwilligers geen kosten aan verbonden.

Binnen de vereniging hanteren wij de door het NOC*NSF beschreven gedragsregels seksuele intimidatie en het Centrum Veilige Sport Nederland, volg deze link: 

https://centrumveiligesport.nl/

 Meer links met betrekking tot veilig sporten:

http://www.rotterdamsportsupport.nl/sportvereniging-productcategorie/veilig_sportklimaat/

http://www.sportplezier.nl

https://www.inveiligehanden.nl/

http://www.academievoorsportkader.nl/

https://sport.nl/voorclubs/sportiviteit-en-respect/veilig-sportklimaat