Rotterdam Anaconda's

Snakes Fun Team Win

Over ons


Op 14 juni 2018 hebben Arjan Hoogendijk en Edo van der Wouden de Sportvereniging Rotterdam Anaconda's opgericht. Zij zijn samen gekomen in hun visie dat iets voor anderen doen en maatschappelijk rendement nastreven, zorgt voor een betere wereld en de doelgroep
( de kinderen vanaf 8 jaar in Rotterdam en omgeving) sterker in hun schoenen zullen staan nu en in de toekomst en zich thuis kunnen voelen bij de sport Flag Football en later ook bij American football.
 

Edo is van jongs af aan altijd met sporten bezig geweest en heeft verschillende sporten en verenigingen ervaren. Hij is sinds vele jaren erg gepassioneerd geraakt over de sporten American Football en Flag Football en het creëren van een uitdagende omgeving en sfeer voor kinderen die op zoek waren en zijn naar een andere sport dan de gebruikelijke opties in Nederland. Hij heeft zelf American Football gespeeld in Nederland en heeft uiteindelijk de selectie van het Nationaal American Football team "The Dutch Lions" gehaald en een tweetal interlands gespeeld in het RKC voetbalstadion in Waalwijk. Op dit moment speelt hij Flag Football in het senioren team van de Anaconda's. Hij geeft  clinics op BSO's, basisscholen, middelbare scholen, universiteiten en bedrijven gericht op de basisregels van de sport (waaronder respect), maar ook fun en teamwork.  Hij heeft daarnaast samen met een vrijwilligersorganisatie in Rotterdam een project bedacht en uitgevoerd voor het Oranjefonds, waarbij onze sport als tool gebruikt werd ter verbetering en versterking van de relatie tussen vaders en zonen in verschillende wijken in Rotterdam.  

Arjan zijn dochter Carmen is de sport Flag Football gaan spelen na een clinic van Edo op de basisschool waar zij toen op zat en zo kwam ook hij hiermee in aanraking. Edo was toen speler en coach bij een andere American Football club. Nadat de samenwerking tussen die club en Edo eindigde, hadden zij het gevoel dat Flag Football voor meer kinderen en mensen bereikbaar zou moeten zijn en meer bekend zou moeten worden in Rotterdam en Nederland. Zij hebben toen samen een plan gemaakt om een eigen vereniging te starten, gericht op in ieder geval Flag Football, maar ook de keuze voor American Football. Omdat dit meer vereist van de vereniging, kinderen en ouders, wordt dit geleidelijk en duurzaam opgebouwd zodat er een stabiel geheel blijft bestaan, ook al groeit de vereniging. 

Zij hebben de visie dat het om meer gaat dan alleen maar contributie binnen halen van je leden. Hoe belangrijk een goede financiële huishouding ook is, het doel van de vereniging is er op gericht een veilige omgeving te creëren voor de leden, waarbij ze op hun manier zo goed mogelijk kunnen presteren. Waarbij presteren op alle vlakken kan zijn, dus niet alleen maar het winnen van wedstrijden en prijzen, maar ook groeien als individu en vertrouwen krijgen in jezelf en ergens bij kunnen horen. Maatschappelijk rendement is de term die hiervoor wordt gebruikt en de doelgroep is vooral de kinderen in Rotterdam, groot of klein, lang of kort, zwaar of dun, snel of langzaam, jongen of meisje.  

De club is gericht op Rotterdam- Zuid en heeft nu de trainingslocatie op de Aldenkamp 1, wat het onderkomen is van de Rijnmond Actief Groep die bestaat uit een Jeu-de-Boule en vogelvereniging. Daarnaast wordt het veld ook gebruikt door een groep mensen met een passie voor een specifieke hond en zijn andere verenigingen ook welkom, om er voor te zorgen dat deze mooie locatie zo veel als mogelijk wordt gebruikt. 

 

Activiteitenagenda

Er zijn momenteel geen berichten.